Vrachtautorijbewijs

Vrachtautorijbewijs C

Bij ons kan je de complete rijopleiding voor je vrachtautorijbewijs volgen.

Vanaf je 18 jaar mag je al examen afleggen, hiervoor dien je wel al in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B en dien je de opleiding te volgen in combinatie met je vakbekwaamheid (code 95). De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

 

Gezondheidsverklaring en medische keuring

Bij de start van je rijopleiding, vul je de Gezondheidsverklaring via de website van het CBR. Je logt hier in m.b.v. je Digid. Van het CBR krijg je verdere informatie en benodigde formulieren die je nodig hebt om een afspraak te maken met een keuringsarts (ARBO-arts). Het CBR moet je gezondheidsverklaring goedgekeurd hebben, voordat wij daadwerkelijk de aanvraag voor je praktijkexamen mag indienen.

 

Theorie

De theorie bestaat uit het examen RV1 (Verkeer en Techniek) en het examen V2C (Administratie Goederenvervoer). Als je beide hebt behaald kan er een praktijkexamen voor je gepland worden.

De uitslagen zijn 2 jaar geldig en we verzorgen een dag- en/of een avondopleiding.

Er bestaat ook een mogelijkheid voor thuisstudie. Dan zorgen wij voor het lesmateriaal en de planning van de examens.

Praktijk

Nadat je RV1 en V2C hebt behaald, kunnen we de praktijklessen en examen gaan plannen. Tijdens de rijlessen leer je omgaan met het voertuig in allerlei verkeerssituaties. Ook het achteruitrijden komt ruimschoots aan bod. Tevens nemen we ruimschoots de tijd om je te leren omgaan met tachograaf, kentekenbewijs en voertuigcontrole voor de rit.

 

Vakbekwaamheid (code 95)

Zonder je code 95 mag je niet beroepsmatig rijden. Na het behalen van je vakbekwaamheid wordt code 95 op je rijbewijs bij gezet. Voor het behalen van code 95 dien je de rijopleiding uit te breiden met;

  • 1 theorie examen, V3C, tijdens dit examen krijg je cases. De kennis die je hebt opgedaan van de lesstof van Administratie Goederenvervoer (V2C) heb je voor dit examen nodig.
  • Toets Besloten Terrein, je dient verschillende manoeuvres uit te kunnen voeren met de vrachtauto, zowel het vooruit- als achteruit manoeuvreren komt aan bod
  • Praktische Toets C, hier worden verschillende situaties behandeld, bv. handelen in noodsituaties, laden en lossen van goederen, het vastzetten van goederen.

 

Vrachtautorijbewijs CE

Als je in het bezit bent van een geldig rijbewijs C en medisch goedgekeurd bent (zie Eigen Verklaring en medische keuring) kan je verder met het behalen van je rijbewijs CE.

Bij ons ga je lessen met een trekker- oplegger combinatie. Tijdens de rijlessen leer je omgaan met het voertuig in allerlei verkeerssituaties. Je leert op een veilige manier aan- en afkoppelen, manoeuvreren en achteruit rijden.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Bij ons kan je de complete rijopleiding

voor je vrachtautorijbewijs volgen.

Wil je een goede rijopleiding,

maak dan een afspraak voor een gratis proefles!

Bekijk hier onze
cursusagenda.

Neem vrijblijvend contact

met ons op!